Objavio: Mala_Artemida | Svibanj 19, 2010

Zdravi roštilj iz restorana Glavica

U restoranu na domu Glavica prvomajski vikend obilježila je velika roštiljada. Otvorenje sezone roštilja razveselilo je brojne posjetitelje, a među našim delicijama najtraženiji su bili ćevapčići, ražnjići od puretine i piletine, vratina i pljeskavice.

Naš roštilj pravi je užitak za duh i tijelo, i možemo reći da je – zdrav.

Prilikom pečenja roštilja bitno je odabrati najkvalitetnije sastojke – počevši od kvalitetnog mesa, ćevapčića bez dodataka – onakvih koje možete pomirisati i sirove i uživati u tome! Kod nas na roštilju dolaze na svoje ljubitelji i bijelog i crvenog mesa – svakom po volji! Meso koje pečemo minimalne je masnoće, što smanjuje dimljenje roštilja i samim tim emisiju štetnih spojeva. Također, povrće s roštilja vrlo je zdravo, jer prima zanemarivu količinu štetnih spojeva, s obzirom da nema dimljenja. K tome, dobar roštilj peče se na laganoj, a ne na jakoj vatri.

Bitan faktor je kvalitetna priprema mesa. Naše domaće, rukom spravljene marinade dodaju onaj posebni “štih” našem roštilju. Korisno je napomenuti i da marinade štite meso od inače štetnih spojeva ugljena, o čemu više možete pročitati ovdje.Jeste li znali da neke marinade sadrže i slatke sastojke, kao primjerice med? U nekim našim receptima upravo to je mala, ali slatka tajna nezaboravnog okusa!

Bonus za izuzetan roštilj jest kombinacija ostalih sastojaka – na primjer, naši ražnjići rađeni su u našoj kuhinji, na dan pečenja, a često im dodajemo razno povrće ili gljive. Svježi sastojci kod nas su prva zapovijed!

No, da ne duljimo, nakon par vikenda roštilja, idući puta uslikat ćemo neke od delicija i dodati ovom postu…do tada, pozivamo Vas na Glavicu – prognoza je DOBRA!

Pozdrav s Glavice!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Kategorije

%d bloggers like this: