Objavio: Mala_Artemida | Ožujak 25, 2010

Proljeće na Medvednici

Prošli je vikend revijalno otvorena proljetna sezona na domu Glavica. Zelena magistrala puna je šetača i biciklista, a šuma planinara. Je li teško planinariti po Medvednici? Uopće ne! Uspon koji Vas čeka vrlo je podnošljiv, čak i najtežim planinarskim putem. Uostalom, sigurno ćete se zaustaviti da pogledate cvijeće koje je jedva dočekalo da proviri između suhog lišća…

Dani su sve dulji, a za pješačenje do Glavice i nazad do Zelene magistrale, uz “obavezno” zadržavanje na domu – nije potrebno više od 2 sata!

Vikendi na Glavici uvijek su prilike za ugodno druženje!. Imamo  posjetitelja starije i srednje dobi, kao i rekreativaca. Kalorije se potroše po putu, a što onda?

Mi svima za početak kažemo: bučnica! Zagorska bundeva naš je izbor za osnovni sastojak, u kombinaciji s domaćim tijestom bez premca.

E, sada malo o “buči”. Sadrži oko 30 kalorija na 100 grama, sadrži vitamine B-skupine, C, E, te minerale – kalcij, fosfor, željezo te ostale mikronutrijente.  Naravno da je bogata i vlaknima koja blagotvorno djeluju na probavu! Ostali sastojci bučnice  su brašno, jaja, malo soli, malo tajni i puno ljubavi! U SLAST!!!!

Pozdrav s Glavice!

Proljetno cvijeće na Medvednici

Put za Glavicu

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Kategorije

%d bloggers like this: