Objavio: Mala_Artemida | Ožujak 8, 2010

10 razloga za vikend-provod na planinarskom domu!

Prvo, svim damama SRETAN DAN ŽENA! Nadamo se da ste dobile kakvu ružicu ili karanfilić, pa mislimo na Vas i vaše najdraže! Proljeće je, a u Vama nemir? Znanstvenici s planinarskog doma Glavica nude Vam nove argumente zašto doći k nama! Jednom kad dođete, vratit ćete se sigurno!

1. PARKING. Glavica vs. “Špica” – možda ste u dilemi! Na kraju Zelene magistrale možete izvježbati bočno parkiranje, mjesta je puno i ne naplaćuje se! I onda šetnjica 20-ak minuta!

2. DJECA. U šumi, na putu do Glavice, a posebno ako uranite, nije rijetkost vidjeti srnu, fazana ili neku drugu životinjicu. Djeci to može biti nezaboravno iskustvo – puno bolje od gledanja TV-a.  Divljih svinja se ne bojte, izlaze noću. Kuriozitet: Dom Glavica ima malo, ograđeno dječje igralište koje je u funkciji, no treba obnovu, pa radimo na pridobivanju donacija!

3. HRANA, RUČAK, SPIZA, RESTORAN! Svi pojmovi upućuju na jedno – čaroliju naše kuhinje. Kod nas ćete pojesti zdravo, domaće i -uglavnom – “sa žlicom”. Uostalom, nećete “roštati” po frižideru, kao kod kuće. Vikendom se teže mršavi, jer ljudi obično više jedu – kad su u zatvorenom i gledaju TV.  To tvrde i ozbiljni doktori: http://tinyurl.com/y8d39bm!

4. ZDRAVLJE I VITALNOST.  Poklonite sebi dan na svježem zraku.   Kod nas ćete smršaviti bez dijete, jer ćete i prije i nakon jela dovoljno propješačiti – samo dolaskom od kraja Zelene Magistrale do Glavice možete potrošiti od 200-500 kalorija. Ukoliko hodate nordijski, biciklirate od podnožja magistrale ili trčite, svaka Vam čast – možete pojesti i dva ručka!

5. PRIRODA. Medvednica je dragulj Zagreba. Ovaj park prirode zaista je pun iznenađenja, pogledajte samo neka: http://tinyurl.com/ychf778. Organizirajte svoj mali povratak prirodi – Zurück zur Natur (popularno nazvano – Rousseau a la Glavica)!

6. UŠTEDA. Omiljena vikend-izletišta u Zagrebu za mnoge su shopping-centri. Nemamo mi ništa protiv dobrih rasprodaja, ali predlažemo da to ostavite za popodne ili predvečer – ako budete imali snage! Na Glavici ćete – u usporedbi s bilo kojim shoppingom – sigurno uštedjeti, pa makar organizirali i svadbu kod nas! Dodatno – na svježem zraku možete u miru razmisliti trebaju li Vam baš te štikle…ili ćete učiniti uslugu svojim nogama i odlučiti se za planinarske cipelice???

7. VETERNICA. No…recite… kad ste zadnji puta bili u nekoj špilji? Velebit je daleko, a mi blizu. Otvorenje je uskoro /šišmiši još pajke/, pa hitro navratite da se upoznate s mikrolokacijom!

8. EDUKACIJA. Za djecu i odrasle postoji niz edukativnih programa koje svesrdno preporučamo. Postoje i lijepi suveniri Medvednice koje možete kupiti po povoljnim cijenama. Cjenik i popis programa edukacije za 2010 je ovdje: http://tinyurl.com/yklqb5f

9. POGLED. Zagreb na dlanu. Povesti svoje najmilije, sjesti na drvenu klupu uz čaj, vino ili kavu – i uživati. Pada nam na pamet poslovica – voljeti, znači gledati u istom smjeru.

10 VI SAMI. Šetnja u urbanoj sredini ponekad donosi više problema nego koristi. Šetajući sami ili u društvu, želite se opustiti, slušati svoje misli ili biti u mogućnosti čuti sugovornika. Šuma će Vas podsjetiti da priroda, u svojoj skromnosti, nudi više – tišinu isprekidana pjevom ptica, šušnjem lišća, ili lavežom pokojeg psića. Kažu da bi za prosječnog čovjeka današnjice tišina u antičkom svijetu bila nepodnošljiva. Osluhnite sebe, čujte druge, i sjetite se da smo svi jedno s prirodom!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Kategorije

%d bloggers like this: